Emma Grönqvist

Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on toivottu kansanedustajaa. Nyt ehdolla on kaksi.

Kansanedustaja Veronika Honkasalo tavoittelee vasemmistoliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa Porin puoluekokouksessa. Honkasalo kertoi keskiviikkona olevansa käytettävissä tehtävään.

– Pyrin vasemmistoliiton johtoon, sillä vasemmistolaiselle politiikalle on muuttuneessa ja kriisiytyneessä maailmassa yhä suurempi tilaus. Mikään muu puolue kuin vasemmistoliitto ei yhtä tinkimättömästi puolusta kestävyyden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja rauhan perustana olevaa hyvinvointivaltiota ja toimi yhtä määrätietoisesti ilmastokriisin torjumiseksi ja ihmisoikeuksien puolustamiseksi, Honkasalo sanoo tiedotteessaan.

Honkasalo nousi eduskuntaan Helsingistä viime eduskuntavaaleissa, joissa vasemmistoliitto otti pääkaupungissa lisäpaikan.

– Olen ollut mukana rakentamassa vasemmiston vankkaa nousua Helsingissä monen vuoden ajan ja haluan tämän pohjalta antaa kaiken osaamiseni puolueen vahvistamiseksi ympäri Suomen. Koen, että minulla on tässä tehtävässä paljon annettavaa, Honkasalo sanoo.

– Epävarmassa maailmanpoliittisessa tilanteessa tarvitsemme politiikkaa, joka antaa toivoa paremmasta. Meidän vasemmistolaisten tehtävänä on jatkaa sellaisen hyvinvointivaltion rakentamista, joka kykenee reagoimaan erilaisiin kriiseihin sosiaalisesti oikeudenmukaisesti niin, että vauriot onnistutaan korjaamaan. Tämä edellyttää panostamista mm. koulutukseen, sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja parannuksia ammattilaisten työoloihin, työehtojen ja palkkaan.

ILMOITUS

Helsinki ja Uusimaa kisassa

Honkasalo on toinen kansanedustaja, joka on ilmoittanut olevansa valmis ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Eilen tiistaina Uudeltamaalta viime vaaleissa valituksi tullut Pia Lohikoski kertoi olevansa käytettävissä.

– Vahva vasemmistolainen politiikka ei onnistu ilman innostunutta ja sitoutunutta jäsenistöä, joka saa äänensä kuuluviin ympäri Suomen ja joka kokee voivansa vaikuttaa myös poliittisiin linjauksiin ja sisältöihin.

– Jäsenistön yhtenäisyyden rakentaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelun linjaerot ovat olleet vahvoina. Yhteisen vasemmistolaisen arvopohjan korostaminen on tärkeää. Vasemmistolainen voi olla monella tavalla, Honkasalo sanoo.

Honkasalo toimi vasemmistoliiton 3. varapuheenjohtajana vuosina 2016–2019. Helsingissä on toiminut valtuustoryhmän puheenjohtajana neljä vuotta 2013–2017 sekä 2021 keväällä.

Honkasalo on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi. Hän on taustaltaan nuorisotutkija ja sosiologian dosentti.

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään Porissa 10.–12.6.

Lisää aiheesta:

Lohikoski ehdolle vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi