Jalkapalloilijan puoluevalinta ei ole suuri yllätys.

Turun Vasemmistoliiton kunnallistoimikunta asetti kuluvan viikon kokouksessaan lisää kuntavaaliehdokkaita ja sai jo nyt kokoon täyden listan. Tämä tarkoittaa, että vasemmistoliitto lähtee kuntavaaleihin Turussa sadan ehdokkaan listalla.

Ehdolle asetettiin viimeisinä muiden muassa jalkapalloilija, opiskelija Timo Furuholm. Furuholm tunnetaan maajoukkuepelaajana ja vasemmistolaisen perheen jäsenenä. Hänen isänsä Tapio Furuholm on Porin vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas. Hän oli aiemmin ääniharava ja kaupunginvaltuutettu, mutta jäi pois vuoden 2017 vaaleissa.

Vuosina 2012-2016 Timo Furuholm asui Saksassa ja pelasi jalkapalloa Düsseldorfissa ja Hallessa. Nyt hän pelaa Veikkausliigassa Interissä Turussa. Hän aloitti viime syksynä sosiaalitieteiden yliopisto-opinnot.

Pelaaja, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Kansan Uutisten jalkapallokolumnisti Elina Vainikainen kuvasi viime kesänä Furuholmia pelaajaksi, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tuolloin Furuholm johti Veikkausliigan maalipörssiä.

– Raivokas taistelutahto ja tulisieluisuus johtavat välillä ylilyönteihin mutta tuottavat kentällä parhaimmillaan loistavaa tulosta, Vainikainen kirjoitti.

Muut Turussa nyt ehdolle asetetut olivat SLE-yhdistyksen puheenjohtaja Piia-Riikka Laine, opiskelija Mimmi Peltola, yhteisöpedagogi (AMK) Milla Ryytty, ja eläkkeellä oleva golfkentänhoitaja Niilo Suojama.

Aiemmin ehdolle on astettu muiden muasssa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, opettaja Jaakko Lindfors, pormestariehdokas Sasu Haapanen, kansanedustaja Johannes Yrttiaho, luokanopettaja Mervi Uusitalo-Heikkinen, erityisopettaja Elina Sandelin ja hankitsija Mirka Muukkonen.