Lehtikuva/Tero Ala-Tuuhonen - Twitter

Vuonna 1979 syntynyttä miestä esitetään vangittavaksi. Poliisi on vaitonainen yksityiskohdista.

Äärioikeistovaikuttaja Tero Ala-Tuuhosta ei enää epäillä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä , kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä STT:lle.

Luoto sanoo, että epäilystä luovuttiin eilen keskiviikkona. Ratkaisu tehtiin esitutkinnan perusteella, mutta tutkinnanjohtaja ei avaa tarkempia yksityiskohtia päätöksen taustalla. Ala-Tuuhonen oli jonkin aikaa myös vangittuna murhan yrityksestä epäiltynä, mutta hänet vapautettiin jo aiemmin tässä kuussa. Tuolloin kerrottiin, että epäilyn taso oli lieventynyt.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen on edelleen asiassa epäilty ja vangittuna.

Torstaina aamupäivällä poliisi tiedotti, että se vaatii vuonna 1979 syntynyttä miestä vangittavaksi Katajan murhan yrityksestä.

Poliisi ei torstaiaamuna kommentoinut, epäilläänkö murhan yrityksestä enää muita. Aiemmin on kerrottu, että tapauksen tiimoilta on epäiltynä ollut kolmaskin henkilö, joka ei kuitenkaan ole ollut vangittuna.

ILMOITUS

Kataja joutui epäillyn murhan yrityksen uhriksi kotonaan Jämsänkoskella 17. heinäkuuta. Katajan mukaan kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä. Väkivallanteon jälkeen Kataja vietiin sairaalahoitoon Tampereelle. Kataja on kertonut, että hänellä havaittiin tuolloin muun muassa kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Kataja pääsi pois sairaalasta jo heinäkuussa.

Siitä, että Ala-Tuuhosta ei enää epäillä Katajan murhan yrityksestä, kertoi aiemmin Nykysuomi-verkkojulkaisu.

Vangittu on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen

Rikostutkinta on poikinut Jyväskylään poliittisen kriisin, sillä vangittuna oleva Teemu Torssonen on Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen.

Jyväskylän kaupunginvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta esitti kaupunginvaltuustolle, että Jyväskylän kaupunginhallitus tulisi erottaa luottamuspulan vuoksi. Esitystä perusteltiin sillä, että Torssonen on menettänyt poliittisen luottamuksen kaupunginhallituksen jäsenenä.

Tilapäisen valiokunnan perustamista esitti kaupunginhallitus, sillä Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään.

Kuntalain mukaan rikoksesta epäilty valtuutettu voidaan erottaa luottamustehtävistään, jos tätä vastaan on nostettu syyte. Torssosta vastaan syytettä ei ole, vaan hän on nyt tutkintavankeudessa. Laki mahdollistaa kuitenkin sen, että koko luottamuselin eroaa ja sen tilalle valitaan uusi. Kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi viikolla.

STT on julkaissut Torssosen ja Ala-Tuuhosen nimet jo esitutkintavaiheessa heidän yhteiskunnallisen toimintansa vuoksi. Torssonen erotettiin perussuomalaisten jäsenyydestä viime vuonna. Ala-Tuuhonen tunnetaan toiminnastaan äärioikeistossa muun muassa Kansallismielisten liittouman puheenjohtajana.

Juttu päivitetty 22.10. kello 11.01. Lisätty tieto uudesta vangitsemisvaatimuksesta.