Lehtikuva/Markku Ulander

THL:n Tervahaudan mukaan pääministeri on oikeassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta jatkoi yöllistä maskikeskustelua uudella twiitillä torstaina aamupäivällä. Hänen mukaansa pääministeri Sanna Marin on oikeassa siinä, että THL ei esittänyt keväällä yleisen maskisuosituksen antamista.

Marin kertoi aamulla pyytäneensä Tervahaudalta kirjallisen selvityksen THL:n keväisestä kannasta maskisuositukseen. Hän haluaa selvityksen siitä, onko hallitukselle annettu oikeaa vai virheellistä tietoa.

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo toivoo ”kummallisen varjonyrkkeilyn” maskiasiassa loppuvan.

”Olisi oikeitakin asioita käsiteltäviksi. Toivoisi oppositiollakin olevan esimerkiksi annettavaa valmisteluun, kuinka yhdistää oikeusvaltio ja tarvittaessa tiukat alueelliset turvatoimet, kun heidät on nyt otettu mukaan kunnolla”, Saramo kommentoi Twitterissä Tervahaudan twiittiä.

Saramon mielestä ei ole ihme, ettei kansa koe oppositiolla olevan parempaa vaihtoehtoa, jos se ei edes uskalla yrittää hakea ratkaisuja.

”Tähän asti on samaan aikaan vaadittu tiukempaa ja löysempää linjaa, sekä jälkikäteen keksitty – lopputuloksesta riippumatta – virheitä, mitä vastaan hyökätä.”