Lehtikuva/

”Räikeä fasismilla flirttailu on ihmisarvon vastaista.”

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) kieltäytyy yhteistyöstä Perussuomalaisten Nuorten kanssa, kunnes nämä irtisanoutuvat julkisesti ja yksiselitteisesti fasismista.

Liiton mukaan suomalaisen yhteiskunnan tulee olla paikka, jossa ihmisarvon vastaiset aatteet tuomitaan yksimielisesti.

– Fasismille ei pidä antaa tilaa, ei ylioppilasliikkeessä eikä missään muuallakaan, kommentoi puheenjohtaja Tapio Hautamäki.

Fasismi ja sen hyväksyminen osoittavat kyvyttömyyttä ymmärtää jakamatonta ihmisarvoa ja kylmää piittaamattomuutta historian tapahtumista. SYL tuomitsee yksiselitteisesti fasistisen ajatusmaailman.

SYL on feministinen järjestö. Kaikissa SYL:n tapahtumissa ja toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä rasismille, syrjinnälle tai häirinnälle ole sijaa.

– SYL:n arvoja ovat sivistys, kansainvälisyys sekä yhdenvertaisuus. Perussuomalaisten nuorten räikeä fasismilla flirttailu on ihmisarvon vastaista ja siksi kieltäydymme yhteistyöstä heidän kanssaan kunnes he irtisanoutuvat fasismista, Hautamäki linjaa.

Aiemmin tiistaina poliittiset nuorisojärjestöt ilmoittivat , että ne eivät tee yhteistyötä perussuomalaisten nuorisojärjestön kanssa.