Lehtikuva/Ho

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro syyttää kahta johtavaa oppositiopoliitikkoa osallisuudesta dronehyökkäykseen, jonka tavoitteena oli maan viranomaisten mukaan murhata Maduro kirjoittaa Time.

Hyökkäyksen jälkeen pidätettiin kuusi epäiltyä. Maduro sanoo, että heistä joidenkin lausunnot viittaavat siihen, että Venezuelan kenties tunnetuin oppositiopoliitikko Julio Borges on osallistunut hyökkäykseen ainakin sen rahoittajana. Kansanedustajan asemastaan huolimatta Borges elää maanpaossa Kolumbiassa.

Venezuelan viranomaiset ovat pidättäneet myös niin ikään kansanedustajaksi valitun oppositiopoliitikko Juan Requesensin. Video Requesensin pidätyksestä on levinnyt laajalle sosiaalisessa mediassa.

Maduron vastustajat sanoivat välittömästi hyökkäyksen jälkeen pelkäävänsä, että presidentti käyttää hyökkäystä opposition vaientamisen välineenä.

Maduron vastustajat sanoivat välittömästi hyökkäyksen jälkeen pelkäävänsä, että presidentti käyttää hyökkäystä opposition vaientamisen välineenä. Dronehyökkäys vie myös kansalaisten huomion pois maan taloudellisesta kurjuudesta.

Sekä Kolumbiassa asuvalla Julio Borgesilla että Juan Requesensillä on kansanedustajalle kuuluva syytesuoja, mutta kansalliskokouksessa puhetta johtava Diosdado Cabello on twiitissään uhannut viedä sen molemmilta.

Borgesin, Requesensin ja kuuden pidätetyn lisäksi Maduro on puhunut laajemmasta syyllisten piiristä, johon kuuluu Yhdysvalloissa ja Kolumbiassa asuvia ihmisiä. Nicolás Maduro kertoo aikovansa vaatia syyllisten luovuttamista ja esittävänsä todisteet näiden osallisuudesta hyökkäykseen sekä Kolumbian että Yhdysvaltojen viranomaisille.

– Luotan presidentti Donald Trumpin hyvään tahtoon, Maduro vakuutti puheessaan.