Tällä kaudella suoraa lähetystä katseltiin yli miljoona kertaa.

Suursuosioon noussut WWF:n Norppalive on päättynyt tältä keväältä.

– Saimaannorpat köllöttelivät kameran edessä tiiviisti reilun viikon ajan, jonka jälkeen niitä ei juuri näkynyt. Siitä huolimatta Norppaliven kolmas tuotantokausi oli onnistunut, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo.

Julkkisnorppa Pullervo nousi tänä vuonna kameran eteen ensimmäisen kerran 8. toukokuuta.

Parhaimmillaan kuvissa nähtiin yhtäaikaisesti kolme norppaa.

– Parhaimmillaan kuvissa nähtiin yhtäaikaisesti kolme norppaa. Tavoitteenamme oli nostaa tietoisuutta erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja uskomme onnistuneemme siinä, Fritze sanoo.

WWF julkaisi lyhyen koosteentämänvuotisen lähetyksen parhaista paloista.

ILMOITUS

Muut livekamerat jatkavat

WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kertoo, että Norppalive toteutetaan jälleen vuoden päästä.

– Siihen asti meidän on autettava yhdessä Pullervoa ja sen erittäin uhanalaisia lajitovereita. Ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin tarvitsemme kaikkien panosta. Saimaalla asuvat ja mökkeilevät puolestaan voivat tehdä arvokkaan teon ja jättää verkot ja muut norpille vaaralliset kalanpyydykset kuivumaan, Rohweder sanoo.

Norppalive oli tänä vuonna osa laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n huhtikuussa avaamaa Luontoliveä. Tällä hetkellä suorassa lähetyksessä voi seurata liito-oravan ja metsäpeurojen elämää, ja kalasääskikamera aukeaa heinäkuussa.

Rohweder kannustaa kanavasurffailemaan, sillä metsäpeurakamerassa on jo nähty viikon ikäinen vasa

– Liito-oravan poikasia odotetaan kuviin minä päivänä hyvänsä. Kalasääskipoikueen elämän seuraaminen on puolestaan varmasti viihdyttävää, sillä vauhtia riittää takuulla, Rohweder kertoo.

Tavoitteena on, että toiminnassa on vähintään yksi kamera ympäri vuoden.