Kansan Uutisissa kerrottiin perjantaina 8.12. Senaatintorin Antikvariaatin toiminnan loppumisesta sunnuntaina 10.12. Jutussa sanottiin, että kyseinen antikvariaatti on Seppo Hiltusen perustama.

Kyse ei ole samasta yrityksestä. Vuonna 1985 perustettu Antikvariaatti Seppo Hiltunen muuttui vuonna 2005 Antikvariaatti Sofia Oy:ksi, kun Hiltunen jäi eläkkeelle. Kaupunki sanoi Sofiankadun vuokrasopimuksen irti korttelin remontin vuoksi vuoden 2009 lopussa. Silloin Antikvariaatti Sofia muutti uusien omistajien voimin Vuorikadulle.

Siellä Antikvariaatti Sofia toimii edelleen.

Jutun oikaisu 23.1.2018

Kansan Uutisissa väitettiin, että Sofiankadulla sijainnut ja joulukuussa toimintansa lopettanut antikvariaatti ei ollut Seppo Hiltusen perustama. Seppo Hiltunen kuitenkin perusti Sofiankatu 8:aan uudelleen antikvariaatin, kun rakennuksen peruskorjaus oli valmistunut. Hän johti antikvariaattiosakeyhtiötään toukokuusta 2011 toukokuuhun 2015 neljän vuoden ajan, kunnes joutui vaikean sairauden vuoksi luopumaan yrityksestään myyden sen uudelle yrittäjälle, Terho Nikulaiselle.

Terho Nikulaisen osakeyhtiö lopetti myymälän toiminnan vuokrankorotuksen vuoksi 10.12 Toistaiseksi Nikulaisen antikvariaatti jatkaa toimintaansa ainoastaan kotisivullaan ja Facebook- ja twittersivuillaan, joihin tulevat tuoreimmat tiedot ja uusia blogipäivityksiä.

https://senaatintori.wordpress.com/