Lehtikuva/Sari Gustafsson

Sirpa Puhakka kirjoitti mukavan jutun Raaseporin Bromarvin kesästä Viimeinen sana -palstalla (KU 22.6.), josta kiitos.

Hän kertoo, että ”Taistelu vanhusten ympärivuorokautisista hoivapaikoista päättyi tappioon. Raaseporin kaupunki – johon Bromav kuuluu – päätti sulkea ruotsinkielisen hoivakodin”.

Toteaisin, että päätös hoivakodin sulkemisesta oli poliittisesti täysin yksimielinen. Kaupunki oli saanut aluehallintovirastolta useita huomautuksia, koska tilojen arvioitiin olevan täysin sopimattomat nykyaikaiseen hoivakäyttöön.

Hoivakodin sijainti oli syrjäinen ja sinne oli huomattavan vaikeaa rekrytoida henkilökuntaa. Asukkaista vain muutama oli bromarvilaisia. Paikkoja oli jatkuvasti tyhjänä, koska sinne ei löytynyt asiakkaita.

Raaseporin kuten varmaan monen muunkin kunnan ongelmana on ollut vanhustenhuollon laitospainotteisuus. Nyt voimavaroja on suunnattu avohoidon kehittämiseen.

ILMOITUS

Olen itsekin jo ikäihminen. Kun omalla kohdallani tullaan pohtimaan palvelutaloratkaisua, esitän omana toiveenani, että se tapahtuisi Karjaan keskustassa olevaan yksikköön, jossa palvelut ovat kävelymatkan päässä. Bonuksena ovat lisäksi nopeat junayhteydet Helsinkiin.

Sijoituksen Raaseporin syrjäkylien yksiköihin pyydän unohtamaan.

Harry Yltävä
Raaseporin kaupunginhallituksen jäsen (vas)