Lehtikuva/Jussi Nukari

Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely toteutettiin internetpaneelissa 4.–6.5.2022.

Kyselyyn vastasi 1270 vastaajaa. Otos edustaa Suomen äänestysikäistä väestöä (18 vuotta täyttäneet).

Venäjän hyökkäys käänsi suomalaiset kannattamaan Naton jäsenyyttä.

Nato-jäsenyyttä kannattavien määrä on jatkanut kasvuaan. Tuoreessa Ylen mielipidemittauksessa peräti 76 prosenttia vastaajista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Vastustajia on 12 prosenttia.

Maaliskuussa tehdyssä mittauksessa Natoa kannattia 62 prosenttia, ja helmikuussa sotilasliiton kannattajia oli 53 prosenttia. Tuoreimmassa kyselyssä eniten on laskenut kannoistaan epävarmojen määrä. Maaliskuussa 21 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa, nyt epävarmoja on 11 prosenttia.

Helmikuussa sotilasliiton jäsenyyttä vastusti vielä 28 prosenttia vastaajista, nyt vastustajia on 11 prosenttia.

ILMOITUS

– Epävarmuus on vähentynyt, mutta vastustajien osuus on vähentynyt vielä enemmän, tiivistää Ylelle mittauksia tekevän Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen.

Ylen kyselyssä kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä kannattaa 15 prosenttia vastaajista.

Vasemmistokin tukee

Vasemmistoliitto päätti lauantaina, ettei Suomen hyvin todennäköinen Nato-jäsenyys ole puolueelle enää kynnyskysymys. Puolueen puheenjohtaja Li Andersson sanoi viikonlopun tiedotustilaisuudessa, että Natosta on tullut puoluetta jakava asia

Tuore kannatusmittaus tukee tätä.

– Myös vasemmistoliitossa on tapahtunut merkittävä muutos, kun selkeä enemmistö vasemmistoliiton kannattajista on nyt Nato-jäsenyyden kannalla, Taloustutkimuksen toimitusjohtaja Jari Pajunen sanoo Ylelle.

Taloustutkimuksen kysely toteutettiin internetpaneelissa 4.–6.5.2022. Siihen vastasi 1 270 vastaajaa. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely toteutettiin internetpaneelissa 4.–6.5.2022.

Kyselyyn vastasi 1270 vastaajaa. Otos edustaa Suomen äänestysikäistä väestöä (18 vuotta täyttäneet).