Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed ei halua kokea sotaa uudelleen.

Vasemmistoliiton helsinkiläinen kansanedustaja Suldaan Said Ahmed ilmoittaa kannattavansa Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Said Ahmed kertoi asiasta tänään tiistaina Helsingin Sanomissa.

Said Ahmed kertoo muuttaneensa kantansa asiasta, vaikkei aiemminkaan ollut jyrkän kielteinen Nato-jäsenyydelle. Hän on ensimmäinen vasemmistoliiton kansanedustaja, joka julkisesti puoltaa jäsenyyttä.

Syynä Venäjän suurhyökkäys

Syy kannan muutokseen oli Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan.

”Olen itse kokenut sodan lapsena”.

– Ajattelin, että mitä jos Suomi olisi Ukrainan tilalla. Tietysti toivoin, että meitäkin silloin autettaisiin, hän sanoo Helsingin Sanomissa.

Lisäksi hän toteaa kannanmuutoksen perustuvan selvityksiin, asiaan perehtymiseen, keskusteluihin ja punnittuun ajatteluun.

ILMOITUS

Hän toteaa aina olleensa rauhanaktivisti, mutta kertoo kuitenkin tulleensa siihen tulokseen, että Nato-jäsenyys on näissä olosuhteissa Suomelle paras rauhan tae.

– Olen itse kokenut sodan lapsena. En halua kokea sitä uudestaan, Somaliassa syntynyt Said Ahmed sanoo.

Said Ahmed nousi eduskuntaan viime syksynä varasijalta, kun Paavo Arhinmäki siirtyi Helsingin apulaispormestariksi. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Suldaan Said Ahmed keräsi 2 492 ääntä ja jäi toiselle varasijalle.

Kansanedustajan paikka aukesi, kun ensimmäisellä varasijalla ollut Silvia Modig päätti jäädä europarlamenttiin.