Antti Yrjönen

Li Andersson haluaa viedä vasemmistoliiton vielä yksiin eduskuntavaaleihin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson on käytettävissä jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana. Andersson kertoo asiasta KU:n Kaikki Uusiksi -podcastissa.

Andersson kertoo pohtineensa asiaa pitkään. Yksi pohdinnan paikoista oli jaksaminen, koska puoluejohtajan työ on vaativaa.

”Haluan, jos puolue edelleen haluaa.”

– Sen pohdinnan lopputuloksena tulin johtopäätökseen, että haluan, jos puolue edelleen haluaa, Andersson muotoili.

Vasemmistoliitto valitsee uuden johdon puoluekokouksessa, joka järjestetään kesäkuussa Porissa.

Li Andersson on toiminut vasemmistoliiton puheenjohtjana kesäkuusta 2016. Hänet valittiin jatkokaudelle marraskuussa 2019 Kuopiossa järjestetyssä puoluekokouksessa.

ILMOITUS

Hänen johdollaan vasemmistoliitto sai eduskuntavaaleissa 2019 neljä lisäpaikkaa.

Nykyisistä varapuheenjohtajista Jouni Jussinniemeä on esitetty jatkokaudelle. Puolueen muut varapuheenjohtajat Jussi Saramo ja Minna Minkkinen eivät vielä ole kertoneet mahdollisista jatkohaluistaan.

Puoluesihteeriä ei kesäkuun puoluekokouksessa valita. Edellisessä, vuoden 2019 puoluekokouksessa hyväksyttiin niukasti päätös siitä, että valinnan puoluesihteeristä tekee jatkossa puoluevaltuusto.

KU:n Kaikki Uusiksi -podcastin uusimmassa jaksossa opetusministeri Andersson kertoo näkemyksensä myös ensi viikolla alkavasta hallituksen kehysriihestä, työllisyydestä ja koulutuksesta sekä EU:n tulevaisuudesta.

Kuuntele Kaikki Uusiksi -podcast tästä!