Antti Yrjönen

Vasemmistoliiton puoluehallitus on päättänyt aloittaa valmistelu- ja selvitystyön, joka pohjustaa puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisten linjausten mahdollista uudelleen muotoilua ja linjaamista.

Vasemmistoliitto on aloittanut sisäisen keskustelun puolueen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä siihen liittyvien linjojen tarkastamisen. Puolue kertoi asiasta keskiviikkona tiedotteessa.

”Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut Venäjän helmikuussa Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä”, tiedotteessa sanotaan.

Muuttuneessa tilanteessa vasemmistoliiton puoluehallitus on päättänyt aloittaa valmistelu- ja selvitystyön, joka pohjustaa puolueen ulko- ja turvallisuuspoliittisten linjausten mahdollista uudelleen muotoilua ja linjaamista. Selvitystyöllä käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja ja arvioidaan niiden vaikutuksia Suomen ja Euroopan turvallisuuteen.

”Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut Venäjän helmikuussa Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä”

Kanta muodostetaan tarvittaessa nopeasti

Vasemmistoliiton keskeisistä kannoista päätetään lähtökohtaisesti puoluekokouksessa. Vasemmistoliiton seuraava puoluekokous järjestetään Porissa 10.-12.6.2022.

Puoluekokousten välillä keskeisistä hallitusyhteistyöhön vaikuttavista kynnyskysymyksistä päätetään puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.

ILMOITUS

Puolue voi kutsua koolle yhteiskokouksen tarvittaessa nopealla aikataululla, mikäli kannanmuodostus ei voi odottaa puoluekokoukseen.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta keskustellaan myös vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa maaliskuussa.

Aiheesta järjestetään myös kaksi puolueen jäsenille suunnattua seminaaria.