Lehtikuva/Anders Wiklund

Pohjoismaisten vasemmistopuolueiden johtajat ovat ottaneet kantaa Venäjän hyökkäykseen Ukrainaa vastaan. Ruotsin vasemmistopuolueen Nooshi Dadgostar vaatii ”ankaria pakotteita” Venäjää vastaan, Tanskan Mai Villadsen vaatii Tanskaa vastaanottamaan pakolaisia Ukrainasta.

Pohjoismaiset eturivin vasemmistopoliitikot ovat ottaneet kantaa torstaina alkaneeseen Venäjän hyökkäykseen Ukrainan maaperälle.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kuvottava, ja loukkaus kansainvälistä lakia kohtaan, kirjoitti Ruotsin vasemmistopuolue Vänsterpartietin puheenjohtaja Nooshi Dadgostar Twitterissä.

– Ruotsin ja maailman on tuettava Ukrainaa ja asetettava ankaria pakotteita Venäjää kohtaan.

Norjan Sosialistisen vasemmistopuolueen puheenjohtaja Audun Lysbakken sanoo, että hänen puolueensa tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Putinin hallinto rikkoo kansainvälistä lakia ja valitsee väkivallan keinokseen pakottaakseen naapurimaansa tahtoonsa, Lysbakken twiittasi.

ILMOITUS

Lysbakkenin mukaan on tuomittavaa ja traagista, että tämä tapahtuu Euroopassa.

Enhedslistenin Villadsen: Tanskan on autettava Ukrainasta pakenevia

Tanskan Yhtenäisyyslistan puhehenkilö Mai Villadsenin mukaan Tanskan on oltava valmis auttamaan ja vastaanottamaan avosylin ukrainalaisia, jotka etsivät Tanskasta turvaa.

– Meidän on valmisteltava ja avattava vastaanottokeskuksia nyt, Villadsen twiittasi.

Villadsenin mukaan on lähetettävä kaikki mahdollinen apu naapurimaihin, jotka nyt vastaanottavat tuhansia ihmisiä Ukrainasta.

Islannin punavihreiden puheenjohtaja ja maansa pääministeri Katrín Jakobsdóttir tuomitsee kaiken Venäjän sotilastoiminnan Ukrainassa ja kutsuu Venäjän hyökkäystä kansainvälisen lain loukkaukseksi, jota ei voi hyväksyä.

– Viattomien siviilien elämien on oltava aina päähuolemme, Jakobsdóttir kirjoitti Twitterissä.