Lehtikuva/Vesa Moilanen

Mitä nopeammin kulttuurin, tapahtuma-alan ja liikunnan toimijat pääsevät takaisin normaaliin elämään, sitä nopeammin toimialat elpyvät, sanoo Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas). Arhinmäen mukaan rajoitukset tulee purkaa Helsingissä heti kun se on mahdollista.

Helsingin apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) on ottanut kantaa rajoitusten purkamisen tärkeyteen pandemiasta palautumisessa.

– Rajoitusten purkaminen on parasta pandemiasta palautumista kulttuurille, Arhinmäki sanoi kaupunginvaltuuston kokouksessa keskiviikkona. Arhinmäki on Helsingin kulttuurista ja vapaa-ajasta vastaava apulaispormestari.

Arhinmäki kirjoitti aiheesta lisää facebookissa torstaina.

”Mitä nopeammin kulttuurin, tapahtuma-alan ja liikunnan toimijat pääsevät takaisin normaaliin elämään, sitä nopeammin toimialat elpyvät.”

– Nyt kun maan hallitus esittää rajoitusten purkamista helmikuun puolivälistä eteenpäin, tulee Helsingissä avata mahdollisimman pian tapahtumat, konsertit ja muut yleisötilaisuudet, Arhinmäki kirjoitti.

– Mitä nopeammin kulttuurin, tapahtuma-alan ja liikunnan toimijat pääsevät takaisin normaaliin elämään, sitä nopeammin toimialat elpyvät.

ILMOITUS

Kulttuurin, liikunnan ja tapahtuma-alan rajoitukset kohtuuttomia

Arhinmäki huomautti myös, että rajoituksia purkaessa on tärkeää pohtia, miten jatkossa rajoitukset voidaan toteuttaa tasavertaisemmin ja inhimillisemmin. Tämän hetkinen pandemia-aalto ei välttämättä jää viimeiseksi, minkä vuoksi päätösten vaikutuksia pitää tarkastella kriittisesti.

– Kulttuurin, liikunnan ja tapahtuma-alan toimijat ovat joutuneet kohtuuttomien rajoitusten kohteeksi koko kaksivuotisen pandemian ajan. Tämä ei ole oikein, Arhinmäki lataa.

Apulaispormestarin mukaan esimerkiksi lasten ja nuorten harrastus- ja liikuntamahdollisuuksien auki pitäminen on ollut oikea päätös Helsingiltä. Hän kuitenkin lisää, että aikuisten liikkumismahdollisuudet ovat rajoitusten vuoksi sen sijaan merkittävästi vähentyneet jälleen.

– Monelta on jäänyt liikunta vähemmälle viimeisen kahden vuoden aikana, ja tulee olemaan iso työ saada ihmiset taas liikkeelle, Arhinmäki pohtii.

– Liikunta on valtavan tärkeää ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Liikkumisen vähenemisen seurauksia tulee seurata ja liikunta-alan yrittäjiä tukea, jotta he selviävät tilanteen yli.