Lehtikuva/Markku Ulander

PAMin Rönni-Sällinen: Hallituksen ravintola-alan rajoituspäätös jättää työntekijät edelleen pulaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen kritisoi pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemiä päätöksiä ravintolarajoituksista. Hän ei hyväksy sitä, että ravintola-alaa kohdellaan eri tavalla kuin muita aloja.

Hallitus kertoi uusista päätöksistä torstai-iltana.Helmikuun alusta lähtien ruokaravintolat saavat olla auki kello 21 asti ja anniskelu tulee lopettaa kello 20. Anniskelupainotteisten ravintoloiden on jatkossakin lopetettava anniskelu kello 17 ja suljettava ovensa kello 18. Seuraavan kerran hallitus tarkastelee ravintolarajoituksia viikolla 6.

Miksei ravintolat kun muutkin?

Rönni-Sällinen pitää ruokaravintoloille tulevaa kolmen tunnin lisäaikaa riittämättömänä. Hän arvioi, että pätkäaukiolo johtaa pätkätöihin.

”Yhtä alaa kohdellaan perusteetta niin eri tavalla kuin muita”.

– Kun muidenkin matalariskisten toimintojen osalta on mahdollista purkaa rajoituksia, ei ole oikeudenmukaista, että yhtä alaa kohdellaan perusteetta niin eri tavalla kuin muita, Rönni-Sällinen sanoo PAMin verkkosivuilla

– Nyt tehty lievennys anniskelu – ja aukioloaikoihin jättää työntekijät edelleen pulaan, kun useat ravintolat pysyvät kiinni ja lukuisten työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

Hän viittaa THL:n koronariskin arviointitaulukkoon, jonka mukaan ruoka- ja henkilöstöravintolat luokitellaan vähäisen riskin tilanteiksi.

– Silti niiden toimintaa on läpi epidemian jostain syystä rajoitettu voimakkaammin kuin lukuisia korkeamman riskin toimijoita ja tilaisuuksia, Rönni-Sällinen ihmettelee.