Lehtikuva/Jussi Nukari

Sanna Marinin tähti on laskenut, mutta hän on edelleen luotetuin poliitikko.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) jatkaa Suomen luotetuimpana poliitikkona Iltalehden julkistamassa kyselyssä . Mariniin luottaa nyt 22 prosenttia vastaajista. Lokakuussa 2020 häntä piti luotettavimpana 40 prosenttia vastaajista ja toukokuussa 2021 luku oli 28 prosenttia.

Kyselyssä toisena ja kolmantena olevien Petteri Orpon (kok.) ja Li Anderssonin (vas.) luottamus on kasvanut koronaepidemian aikana. Orpoa luotettavimpana pitäviä on nyt 16 prosenttia ja Anderssonia 15. Edellisessä kyselyssä Orpoon luottavia oli 9 prosenttia ja Anderssoniin 12 prosenttia. Lokakuussa 2020 Anderssonin luottamusluku oli vain 7 prosenttia.

Neljänneksi luotetuin on Riikka Purra (ps.) 10 prosentilla, viidentenä Sari Essayah (kd.) 9 prosentilla ja Annika Saarikko (kesk.) on vasta kuudentena 8 prosentilla. Purra oli nyt kyselyssä ensimmäisen kerran. Essayahin luottamusluku nousi toukokuusta yhden prosenttiyksikön, Saarikon luku seisoo ennallaan.

Kun kysyttiin, kuka puoluejohtaja herättää eniten epäluottamusta, ylivoimainen ykkönen oli Ano Turtiainen (vkk.) 45 prosentilla.

Toisena oli Iiris Suomela (vihr.) 15 prosentilla. Suomelaa luotettavimpana pitäviäkin oli vain 3 prosenttia.

ILMOITUS

Kolmanneksi epäluotettavin oli Riikka Purra 12 prosentilla.

Li Anderssonia epäluotettavimpana pitäviä oli vain 4 prosenttia. Aiemmissa kyselyissä luku oli 6 ja 7 prosenttia.

Andersson on Marinin kanssa kärjessä siinä kysymyksessä, keneen vastaaja haluaisi tutustua henkilökohtaisesti. Saarikko ja Suomela ovat tässäkin kysymyksessä häntäpäässä. Vähiten kiinnostava on Turtiainen.

Seuraavaksi pääministeriksi Marin ja Orpo ovat ylivoimaiset suosikit. Muuten suositun Li Anderssonin haluaisi pääministeriksi vain 6 prosenttia vastaajista.