Miikka Pirinen / Teos

KU:n Kaikki Uusiksi -podcastin uusimman jakson puheenaiheena on nostalgia yhteiskunnallisena ilmiönä. Ulkopoliittisen instituutin tutkijaprofessori ja tietokirjailija Antto Vihma sanoo, että moderni yhteiskunta ja kulttuuri ovat arkipäiväisen nostalgian läpitunkemia.

KU:n Kaikki Uusiksi –podcastin uusimmassa jaksossa juontaja Toivo Haimin vieraana on Ulkopoliittisen instituutin tutkijaprofessori Antto Vihma, jolta on tänä vuonna ilmestynyt nostalgiaa käsittelevä tietokirja Nostalgia – Teoria ja käytäntö (Teos 2021).

Vihma ja Haimi keskustelevat jaksossa nostalgiasta erityisesti modernia yhteiskuntaa ja kulttuuria määrittävänä ilmiönä, joka kuitenkin oli alun perin lääketieteellinen termi koti-ikävälle. Miten nostalgiasta tuli megatrendi, joka toimii populaarikulttuurin ajurina? Miten erilaiset poliittiset liikkeet idässä ja lännessä ovat hyödyntäneet nostalgiaa projekteissaan?

Näistä kysymyksistä keskustellaan Kaikki Uusiksi -podcastin uusimmassa jaksossa.

Kuuntele jakso Spotifyssä:

Kaikki Uusiksi on KU:n kerran viikossa ilmestyvä uutispodcast, jossa ruoditaan yhteiskuntaa, taloutta, työelämää, ilmastoa, kulttuuria, politiikkaa, ja muuta elämään vaikuttavaa toimintaa kriittisellä otteella. Podcastia juontavat päätoimittaja Jussi Virkkunen sekä politiikan toimittaja Toivo Haimi.