”Osa työnantajista haluaa neuvottelujen sijasta siirtyä sanelemaan työntekijöiden työehdot.”

AKT tukee Teollisuusliiton julistamaa Keitele Groupin saartoa. Keitele Group Oy ei ole toistuvista kehotuksista huolimatta suostunut aloittamaan neuvotteluja Teollisuusliiton kanssa yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta. Teollisuusliitto on pyytänyt AKT:n tukea saartotoimiensa vaikuttavuuden lisäämiseksi.

Teollisuusliitto julisti Keitele Groupin saartoon 10.12. alkaen. AKT:n osalta saarto alkaa tiistaina 21.12. kello 06.00. Saarron aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät käsittelemästä Keitele Groupin tuotteita Suomen satamissa.

AKT:n hallitus keskusteli torstaina lisäksi Paperiliiton ja UPM:n työehtosopimusneuvottelujen vaikeuksista. Se päätti seurata tilannetta ja reagoida siihen tarvittaessa.

AKT on huolissaan sopimuskunnan ja työehtosopimustoiminnan tulevaisuudesta ja sen syvävaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Kansainvälisen työjärjestö ILO:n periaatteiden mukaisesti työnantaja on sitoutunut neuvottelemaan järjestäytyneen ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Tämän periaatteen mukaan on toimittu Suomessa ja saatu aikaiseksi hyviä tuloksia, sanoo AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko.

Hänestä osa suomalaista työnantajista hyökkää suoraan tätä vastaan ja haluaa neuvottelujen sijasta siirtyä sanelemaan työntekijöiden työehdot.

– Tämä ei meille käy.