Lehtikuva/Markku Ulander

Hallitus käy läpi ministerien koronaohjeistusta vielä tänään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) selvitti iltapäivällä toimittajille viime lauantain baari-illan tapahtumia. Hän muun muassa kertoi, ettei ollut saanut henkilökohtaisesti valtioneuvoston kanslian 26. marraskuuta 2021 päivittämää toimintaohjetta, jonka mukaan ministerien tulisi välttää kontakteja heti, kun he ovat saaneet tiedon altistumisesta koronalle. Marin jatkoi juhlimista, vaikka sai tiedon ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) altistumisesta.

– Minun olisi pitänyt olla tietoinen tästä ohjeesta ja itse kannan vastuun siitä, että minulla ei ole ollut tästä tietoa.

Marin kertoi hallituksen käyvän ohjeistuksen läpi keskiviikkona iltapäivällä.

Tapahtumaketjun opetus on hänen mukaansa se, että tiedonkulussa on ollut ongelmia ja pitää varmistaa, että niin ei vastaisuudessa ole.

– Minun olisi pitänyt käyttää parempaa harkintaa tuossa tilanteessa, ymmärtää vielä varmistaa tämä ohjeistus toiseen kertaan. Siitä olen hyvin pahoillani.

ILMOITUS

Marin toimi aiemmin lauantaina saamansa ohjeistuksen mukaan, joka noudattaa THL:n suosituksia. Kahteen kertaan rokotettujen tarvitse olla karenssissa, vaikka altistuminen olisi tapahtunut.

Hän pyysi toimintaansa anteeksi.

– En ole toiminut tässä parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä pyydän anteeksi.

Marin toivoi, ettei tapahtumilla ole vaikutusta hänen uskottavuudelleen koronatoimien johtajana.