Ammattiliitto Pro

Ammattiliitto Pro asetti ylityökiellon teknologiateollisuuden toimihenkilöille.

Ammattiliitto Pro on päättänyt ylityökiellosta teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisalalle. Ylityökielto alkaa 4.1joulukuuta puolen yön aikaan ja päättyy 19.joulukuuta kello 24. Se koskee kaikkia työehtosopimuksen piirissä työskenteleviä.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n ja Pron välisissä neuvotteluissa ei ole löytynyt ratkaisua palkkamallista eikä palkankorotusten tasosta.

Palkkamalli hiertää

”Pron tavoitteena on tehdä sopimus mahdollisimman pian”.

Ammattiliitto Pro tavoittelee neuvotteluissa palkankorotuksia, jotka takaavat kaikkien jäsenten ostovoiman kehittymisen. Liitto on tyytymätön Teknologiateollisuuden työnantajien tarjoamaan palkkaratkaisuun, joka inflaatio huomioon ottaen heikentäisi Pron jäsenten ostovoimaa.

Lisäksi työnantajaliitto ei hyväksy ajatusta kaikille toimihenkilöille maksettavasta yleiskorotuksesta.

– Pro ei hyväksy tämänkaltaista palkkaratkaisua missään oloissa. Pro pyrkii saavuttaman kohtuullisen neuvotteluratkaisun, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa.

– Pron tavoitteena on tehdä sopimus mahdollisimman pian, mutta toistaiseksi näkemyserot palkkaratkaisun osalta ovat liian suuret.

Ylityökiellon aikana tehdään töitä enintään säännöllisen työajan verran. Ylityökiellon aikana ei myöskään kerrytetä liukumasaldoa eikä matkusteta vapaa-aikana työasioissa.