Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Vasemmistonuoret vaatii valtiolta laajaa tiedotuskampanjaa Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävistä aluevaaleista tammikuussa 2022. Nuorisojärjestö katsoo tähänastisen valtiollisen tiedotuksen aluevaalien merkityksestä riittämättömäksi.

Tammikuun 2022 aluevaaleissa on siis kyse historiallisesta uudistuksesta, joka vaikuttaa hyvinvointialueiden asukkaiden elintärkeisiin palveluihin. Vasemmistonuorten mukaan tiedotus vaaleista on kuitenkin jätetty pääasiallisesti poliittisten puolueiden ja puoluetoimistojen harteille.

–Julkisessa keskustelussa on näkynyt paljon huolta äänestysprosentin jäämisestä matalaksi. Siitä huolimatta huoli ei ole konkretisoitunut teoiksi, kommentoi Vasemmistonuorten vaalityöryhmän puheenjohtaja Jenni Suutari.

–Demokraattisten oikeuksien ja riittävän korkean äänestysprosentin toteutumiseksi tarvitaan huomattavasti laajempaa tiedotusta valtion toimesta, sillä aluevaltuustot käyttävät merkittävää valtaa hyvinvointialueensa sote-palveluiden järjestämiseen ja rahoittamiseen liittyen.

”Julkisessa keskustelussa on näkynyt paljon huolta äänestysprosentin jäämisestä matalaksi. Siitä huolimatta huoli ei ole konkretisoitunut teoiksi.”

Vaatimuksena valtakunnallinen tiedotuskampanja

Vasemmistonuoret vaatii valtakunnallisesti toteutettua tiedotuskampanjaa aluevaaleista 2022 valtiovallan toimesta. Järjestö vaatii, että kampanjassa kerrotaan, Mistä aluevaaleissa on kyse, millaiset hyvinvointialueiden kokoonpanot äänestysalueilla ovat sekä miksi vaaleissa äänestäminen on alueen asukkaille tärkeää.

Nuorisojärjestön mukaan tiedotuskampanja voi olla esillä esimerkiksi kuntien mainospylväissä sekä kuulua ja näkyä televisiossa ja radiossa. Vasemmistonuoret vaatii, että tiedotusta on oltava tarjolla suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi ja saamen kielillä, sekä esimerkiksi arabiaksi, venäjäksi ja somaliksi.

Lue lisää:

Viisi kysymystä ja vastausta vasemmiston sote-vaaliohjelmasta – ”Ei ole hyväksyttävää, että terveyserot rikkaiden ja köyhien välillä ovat niinkin suuret”