Lehtikuva/Markku Ulander

Teollisuusliiton hallitus arvioi tilannetta perjantaina.

Neuvottelut teknologiateollisuuden työehtosopimukseksi ovat keskeytyneet toistaiseksi, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ilmoitti Twitterissä tiistaina iltapäivällä.

”Valitettavasti neuvottelutulokseen ei päästy ja ala siirtyy 1.12. Lähtien sopimuksettomaan tilaan. Teollisuusliiton hallitus kutsutaan perjantaille 3.12 arvioimaan työmarkkinatilannetta”, Aalto kertoi.

Neuvottelut jatkuivat tiistaina noin kello 13. Neuvottelujen piirissä on lähes kymmenkunta eri työehtosopimusta, jotka koskevat runsasta 150 000 henkilöä.

– Isoimmat kysymykset liittyvät palkankorotuksen tasoon, muotoon ja sopimuskauden pituuteen, Aalto sanoi Ylelle ennen päivän tapaamista.

Työnantajapuolen näkemyksen mukaan sopimuksettoman tilan alkaessa tänään päättyvän työehtosopimuksen jälkivaikutus ei ole enää voimassa. Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi on kuitenkin viestittänyt yrityksille, että kannattaa noudattaa vanhojen sopimusten ehtoja siihen saakka kunnes uudet sopimukset ovat tulleet voimaan.