Kansan Uutiset

KU:n Kaikki Uusiksi -podcastissa politiikan toimittaja Toivo Haimi ja päätoimittaja Jussi Virkkunen keskustelevat politiikasta murtuneessa yhtenäis-Suomessa.

2020-luvulla politiikan näkymät ovat yhä eriytyneempiä sen mukaan, missä päin Suomea ollaan. Maakuntien Suomessa politiikka näyttäytyy erilaisena kuin pääkaupunkiseudulla. Samalla kun henkinen välimatka Helsingin ja muun Euroopan välillä on pienentynyt, erkaantuu pikkupaikkakuntien Suomi entisestään pääkaupunkiseudusta. Toisaalta myös kaupunkien sisällä syntyy eroja sosioekonomisen taustan mukaan.

Mitkä ovat uudet jakolinjat suomalaisessa politiikassa? Miten maantiede, luokka, koulutustaso ja sukupuoli vaikuttavat ihmisten sijoittumiseen poliittiselle kartalle? Onko myyttistä yhtenäis-Suomea koskaan edes ollutkaan? Näitä kysymyksiä pyöritellään Kaikki Uusiksi -podcastin viikon jaksossa Toivo Haimin ja Jussi Virkkusen kanssa.

Kaikki Uusiksi on kerran viikossa ilmestyvä ajankohtaispodcast, jossa kommentoidaan ja analysoidaan viikon puheenaiheita.

Kuuntele jakso tästä: