Mika Soro

Vasemmistoliiton Loimaan kunnallisjärjestön pitkäaikainen jäsen ja kaupunginvaltuutettu Lauri Tiainen menehtyi vaikeaan sairauteen 76-vuotiaana kotonaan Hirvikoskella 5.11.2021.

Laurilla oli mittava lautakunta-, valtuusto- ja hallitusura 1970-luvun alusta ensin SKDL:n ja myöhemmin vasemmistoliiton riveissä. Hän toimi ensin Loimaan kunnan luottamustehtävissä ja kuntien yhdistymisen jälkeen kaupunginvaltuutettuna aina kuolemaansa asti. Yli 20 vuotta hän toimi kunnan- ja kaupunginhallituksessa jäsenenä tai puheenjohtajistossa.

Puolisonsa Annelin kanssa he olivat kunnallisjärjestön aktiivisia toimijoita, jotka uurastivat talkootyöllä monenlaisissa kunnallisjärjestön tapahtumissa ja vaaleissa. Laurilla oli oiva kyky omalla poukkoilemattomalla tavallaan olla tukena etenkin nuoremman sukupolven loimaalaisille vasemmistolaisille. Hän oli aina valmis kyyditsemään erilaisiin vasemmiston tapahtumiin, ja hän oli mukana vielä viimeisinä vuosinaankin vaaliristeilyillä nuorempien vasemmistovaikuttajien kanssa.

Vasemmistoliiton Loimaan kunnallisjärjestö ja valtuustoryhmä ottavat osaa Laurin perheen ja omaisten suureen suruun. Jäämme kaipaamaan Laurin järkähtämätöntä, mutta lämmintä ja avarakatseista tapaa edistää vasemmistolaisia arvoja Loimaan kuntapolitiikassa ja sen ulkopuolella. Lauri tunnettiin monialaisena, aatteellisena politiikan osaajana, jolle luonto ja heikomman puolelle asettuminen olivat tärkeysjärjestyksessä aina etusijalla.