Lehtikuva/Jussi Nukari

PAMin puheenjohtaja: Napanuora rajoitusten ja koronapassin väliltä on katkaistava.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Salminen vaatii koronapassin käytön laajentamista.

– Jos koronapassin käyttöä ei laajenneta, tulee valtion korvata ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille pikkujoulukauden peruuntumisista syntyneet valtavat tappiot ja palkan menetykset, Rönni-Sällinen sanoo PAMin tiedotteessa keskiviikkona.

– Nyt tarvitaan pikaisia keinoja, joilla yrityksille ja yhteisöille voitaisiin antaa välineitä päättää toimintansa mahdollistamisesta myös pandemia-tilanteessa.

”On kuitenkin kestämätöntä, ettei rajoitusten rinnalle haeta uusia keinoja”.

Uusia keinoja tarvitaan

Rönni-Salminen ihmettelee sitä, ettei edes pahenevassa pandemia-tilanteessa tunnu löytyvän ratkaisuja, joilla passin käyttöä voitaisiin laajentaa tilanteisiin, jossa yritykset ja yhteisöt ottaisivat passin vapaaehtoisesi käyttöön ilman, että tarvitaan erityisiä rajoituksia.

– Sallimalla passin käytöllä myös tilanteissa, joita rajoitukset eivät koske, voitaisiin taata turvallisia tapoja jatkaa toiminnan harjoittamista ja palvelujen käyttämistä, Rönni-Sällinen sanoo.

ILMOITUS

Terveys edellä

Rönni-Salminen muistuttaa vastikää annetuista alueellisesti etätyösuosituksista. Hän tähdentää koronakoordinaatioryhmien lisäksi pyytäneen valtioneuvostolta ravintolarajoitusten kiristämistä nykyisestä.

– On selvää, että pandemia-tilanteessa on toimittava terveysturvallisuuden takaamiseksi. Niin on jo tehty edelliset 21 kuukautta, hän toteaa ja osoittaa sanansa päättäjille.

– On kuitenkin kestämätöntä, ettei rajoitusten rinnalle haeta uusia keinoja, vaan kerta toisensa jälkeen turvaudutaan jo olemassa oleviin. Niiden tuhoisat vaikutukset esimerkiksi ravintola-alan yrityksille ja ennen kaikkea niiden työntekijöille on jo nähty useaan kertaan. Työntekijät ovat lopen uupuneita tähän jatkuvaan epävarmuuteen.

Puheenjohtaja vaatii korvauksia yrityksille ja työntekijöille.

– Jos koronapassin käyttöä ei laajenneta, tulee valtion korvata ravintola-alan yrityksille ja työntekijöille esimerkiksi pikkujoulukauden peruuntumisista syntyneet valtavat tappiot.