Lehtikuva/Markku Ulander

Työpaikkoja välittänyt ei työskentele yliopiston rekrytointipalveluissa.

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta selvittää, onko tiedekunnassa syyllistytty yhdenvertaisuuslain vastaiseen syrjintään.

Eilen tuli ilmi, että tiedekunnasta on välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta siksi, että heidän sukunimensä kuulostivat ”suomalaisilta”. Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän muun muassa ihmisen alkuperän pohjalta.

– Tätä (syrjintä)asiaa nimenomaan selvitetään. Se on asia, jossa tiedekunta enkä minä pysty yksin vastaamaan, vaan tämä vaatii meidän juristien ja hallinnon asiantuntemusta. Mutta tätä käymme nyt läpi määrätietoisesti, sanoo teologisen tiedekunnan dekaani Antti Räsänen STT:lle.

Räsäsen mukaan menettelytapa on ollut joka tapauksessa selkeästi väärä ja asiasta on luvassa seuraamuksia.

Helsingin Sanomien

– Tämä ei missään tapauksessa ole tiedekunnan koulutuksen mukaista, hän painottaa.

ILMOITUS

Räsäsen mukaan henkilö ei työskennellyt yliopiston rekrytointipalveluissa, vaan on teologisen tiedekunnan työntekijä.

Tiedekunta pahoitteli asiaa

Asia nousi eilen keskusteluun sosiaalisessa mediassa, minkä jälkeen tiedekunta pyysi asiaa anteeksi Twitterissä.

– Teologisesta tiedekunnasta on eilen välitetty neljälle opiskelijalle tietoa islamin tuntiopettajan työmahdollisuudesta eräässä peruskoulussa. Olemme saaneet selville, että tiedekunnasta oltiin yhteydessä opiskelijoihin sen perusteella, että heidän sukunimensä kuulostivat suomalaiselta. Toimintatapa on ollut ehdottomasti väärä ja teologinen tiedekunta pyytää sitä anteeksi, tiedekunta kirjoitti.

Tiedekunta myös kertoi ottavansa yhteyttä kaikkiin islamilaisen teologian opiskelijoihin välittääkseen työtarjouksen edelleen heille.