Juha Hammaren nostaa Kansan Uutisten 1.10. yleisönosastokirjoituksessa esille tärkeän huomion koskien vasemmistoliiton seinäkalentereita ja arpajaislippuja. Tällaisia materiaaleja on lähetetty kaikille jäsenille yhtenä varainhankinnan muotona. Ne ovatkin olleet puolueelle perinteinen ja varsin tuottoisa tapa hankkia rahoitusta puolueen toimintaan.

Jatkossa käytäntö kuitenkin muuttuu Hammarenin (ja käsitykseni mukaan monien muidenkin puolueen jäsenten) toiveen mukaiseksi, sillä tulemme lähettämään näitä materiaaleja ainoastaan niille jäsenille, jotka ovat erikseen antaneet suostumuksensa varainhankinnalle. Taustasyynä muuttuvalle käytännölle on puolueen päivitetty tietosuoja- ja rekisteriseloste, jonka pohjana ovat Euroopan unionin GDPR-säännökset.

Olemme puoluetoimiston järjestötiimissä aktiivisesti muistutelleet jäseniä siitä, että kaikki halukkaat kävisivät antamassa luvan varainhankinnalle jäsenten asiointiportaalin kautta. Näin ollen kehotan tässäkin yhteydessä kaikkia puolueen jäseniä, jotka haluavat jatkossakin vastaanottaa kalentereita, arpoja ja muita varainhankinnan materiaaleja, kirjautumaan asiointiportaaliin osoitteessa asiointi.vaikutavasemmistossa.fi.

Seinäkalenterin ja arpajaisten lisäksi olemme kehittäneet myös muita varainhankinnan keinoja, joista esimerkkinä nostan esille puolueen verkkokaupan, jonka kautta on mahdollista tilata muun muassa tyylikkäitä ja eettisesti tuotettuja vasemmistoliiton tekstiilituotteita. Verkkokaupassa voi vierailla osoitteessa kauppa.vasemmisto.fi.

Juuso Aromaa
Vasemmistoliiton jäsen- ja järjestötiimin vetäjä