Jarmo Lintunen

Teollisuusliitosta arvioidaan, että Suomen mallin kohtalo lepää nyt Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n harteilla.

Suomen suurimman ammattiliiton Teollisuusliiton hallitus arvioi, ettei teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluita voida vielä aloittaa, koska työnantajapuolella ei ole uskottavaa ja työnantajia riittävän kattavasti edustavaa työnantajayhdistystä.

Liiton hallitus oli koolla perjantaina.

Kohti sopimuksetonta tilaa

Aika alkaa käydä vähiin.

Vastuu valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta siirtyi Teknologiateollisuus ry:ltä elokuussa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:lle. Uusi yhdistys kertoi keskiviikkona, että siihen on liittynyt jäseneksi vain 391 yritystä. Teknologiateollisuudessa jäsenyrityksiä on noin 1 600

Teollisuusliitto toteaa tiedotteessaan perjantaina, että järjestäytyneiden yritysten määrän pitää olla merkittävästi suurempi kuin nyt, jotta neuvottelut voidaan aloittaa.

Teknologiateollisuuden työehtosopimukset umpeutuvat marraskuun lopussa.

ILMOITUS

– Toimiala on työnantajien toiminnasta ja hajaannuksesta johtuen matkalla kohti sopimuksetonta tilaa, Teollisuusliitto toteaa tiedotteessaan.

– Elleivät työnantajat saa rivejään suoriksi lähiviikkojen aikana, teknologiasektorin työmarkkinatoiminnan häiriötön jatkuminen on uhattuna. Vika on tällöin yksinään työnantajapuolessa.

Teollisuusliitto ilmoittaa ensisijaiseksi tavoitteekseen sopimisen. Se on kuitenkin tarvittaessa liitto on valmis puolustamaan jäsenten etua kaikilla niillä toimilla, joita etujen puolustaminen vaatii. Mitään yksittäistä keinoa ei ole suljettu pois.

Suomen malli romuttuu?

Teollisuusliitto muistuttaa siitä, että teknologiateollisuuden työnantajapuolen epäselvä tilanne on romuttamassa myös niin sanotun Suomen mallin eli vientivetoisen palkankorotusmallin toteutumisen.

– Suomen mallin kohtalo lepää nyt täysin Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n ja sen toimitusjohtajan Jarkko Ruohoniemen harteilla. Aika alkaa käydä vähiin. Mikäli Teollisuusliitolle ja sen jäsenille ei löydy työnantajapuolesta neuvottelukumppania, liitto katsoo Etelärannan hylänneen yhteisen palkkakoordinaation. Yrityskohtainen sopiminen tarkoittaa siten yrityskohtaisia ratkaisuja, myös ja ennen kaikkea palkankorotusten osalta, Teollisuusliitto sanoo tiedotteessaan.