Lehtikuva/Emmi Korhonen

Tupakointi kerrostaloissa aiheuttaa terveyshaittoja ja monia muita ongelmia. Monet eivät ymmärrä, miltä tuntuu, kun omaa parvekkeen ovea ei voi avata edes hetkeksi tuulettaakseen saati että parvekkeellaan voisi viettää aikaa, koska alakerrassa asuu ketjupolttaja, jonka savua tulee naapuriin yötä päivää.

Moni meistä laittaisi mielellään parvekkeensa kauniiksi ja käyttäisi sitä kesät talvet, mutta alakerran oikeus savuttaa menee muiden asukkaiden viihtymisen ja terveyden edelle.

Yritä siinä sitten nukuttaa lasta, syödä lounasta, tuulettaa petivaatteita tai nukkua helteellä parvekkeella, kun alakerran asukkaan tupakointiin ei kukaan puutu pyynnöistä ja anomuksista huolimatta.

Näin korona-aikana ihmiset vielä viettävät enemmän aikaa kotona, eli savusta joutuu kärsimään entistä enemmän. Mielenkiintoista sinänsä, että tupakka tappaa Suomessa enemmän ihmisiä kuin korona, mutta asiasta ei uutisoida tai tehdä näyttäviä klikkiotsikoita.

Heinäkuussa aukesi kansalaisaloite tupakointikielto kerrostaloihin. Eduskunta voisi vihdoin kieltää tupakoinnin kerrostaloissa kokonaan.

Tiina Arlin
Vantaa