All Over Press/Alamy/ Andreas Gebert

– Emme hyväksy työvoiman väärinkäyttöä, Rönni-Sällisen jyrisee Hesburgerin hallituksen puheenjohtajalle Heikki Salmelalle lähettämässään avoimessa kirjeessä.

Hän viittaa julkisuuteen tulleisiin tietoihin, joiden mukaan Hesburgerissa on erityisesti nuoria työntekijöitä johdettu harhaan ja heidän tietämättömyyttä työelämän pelisäännöistä käytetty hyväksi.

Palvelualojen ammattiliiton PAM päätyi kirjelmöintiin pikaruokaketjussa ilmenneiden ongelmien vuoksi ja ennen kaikkea kuultuaan Salmelan selitykset tapahtumille maanantaina 30.8. Ylen A-studiossa.

”Eilinen esiintymisenne Ylen A-studiossa saa meidät kysymään, millaisin keinoin aiotte puuttua esille tulleisiin epäkohtiin?”, Rönni-Sällinen kysyy ja korostaa, että johdon väliportaan syyllistäminen esille nousseista ongelmista on tässä tilanteessa kohtuutonta.

Olette esimerkiksi vaatinut työajan pidentämistä sekä kutsunut työehtosopimusjärjestelmää turhaksi.

Hän jatkaa, että esimiehilläkin on työnjohto, joten syyllisten etsimisten sijaan vaadimme teitä korjaamaan tilannetta yhdessä henkilöstön kanssa ja vaatii yritystä kohtelemaan työntekijöitään asian hoidon edetessä asiallisesti ja reilusti.

Yrityksessä ilmenneitä ongelmia ei PAMin mukaan pidä vierittää työvoimapulan tai koronan syyksi. ”Johdon on kannettava ja otettava vastuuta esiin nousseista epäkohdista.”

ILMOITUS

Kehittämisideat uuteen valoon

Yrityksen aiemmin esittelemät työelämän kehittämisideat joutuvat nyt PAMin mukaan uuteen valoon.

”Olette esimerkiksi vaatinut työajan pidentämistä sekä kutsunut työehtosopimusjärjestelmää turhaksi. Nyt olemme tilanteessa, jossa oman yrityksenne näyttämän huonon esimerkin kautta on päivän selvää, että työehtosopimuksia ja valvontaa tarvitaan työelämässä entistä enemmän työntekijöiden suojelemiseksi”, todetaan avoimessa kirjeessä.

Pikaruokaravintoloissa tapaa usein työelämään ensimmäistä kertaa kosketuksessa olevia ja oman työuransa alkutaipaleella työskenteleviä nuoria. ”Te olette vuosien ajan korostanut, että Hesburger on vastuullinen perheyritys ja hyvä työpaikka nuorille työntekijöille. Vastuullisen yrityksen toimintatapoihin ei kuulu piittaamattomuus työlainsäädännöstä ja voimassa olevien työehtosopimusten määräyksistä.”

Mitä tukea nuorille tarjotaan?

PAMista lähtee Hesburgerin johdolle myös kaksi kysymystä. Ammattiliitto haluaa tietää, miten yritys aikoo edistää työntekijöiden vaikutuskanavien syntymistä sekä sen, mitä konkreettista tukea yritys aikoo tarjota niille nuorille, joita nyt on kohdeltu epäasiallisesti Hesburgerin toimipisteissä.

”Huutaminen, pelon ilmapiiri ja epäasiallinen kohtelu eivät kuulu kenenkään työpäivään. Työntekijöiden perusteellinen perehdytys työtehtäviin ja voimassa oleviin määräyksiin, esimiestyön jatkuva tukeminen sekä jatkuva työolojen- ja työhyvinvoinnin seuraaminen taas kuuluvat”, PAM muistuttaa.