Hanna Oksanen

Puheenjohtaja Rinne arvioi, että kokous antoi selvän mandaatin.

Turun Vasemmistoliitto hyväksyy Turun pormestariohjelman. Päätös tehtiin lauantaina yhdistyksen kokouksessa äänin 54 – 25, tyhjiä 1.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Risto Rinne arvioi, että kokous antoi selvän mandaatin Turun Vasemmistoliitolle tehdä yhteistyötä ja osallistua muiden puolueiden kanssa Turun politiikan tekoon.

– Kokous ei tahtonut jäädä oppositioon kuntapolitiikassa, vaan nostaa voimakkaasti Turun Vasemmistoliiton tavoitteet ja arvot osaksi päätöksentekoa, Rinne toteaa.

”Me olemme yhteistyökykyinen puolue”.

Vahva viesti vasemmistolta

Valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Mirka Muukkosen mukaan kyseessä on vahva viesti Turun Vasemmistoliitolta, ja sillä on suuri merkitys puolueen toimintaan.

– Me olemme yhteistyökykyinen puolue, ja haluamme olla niissä pöydissä mukana, missä päätöksiä tehdään. Valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen tulevana jäsenenä odotan innolla alkavaa kautta, Muukkonen sanoo.

ILMOITUS

– Meillä on todella taitava valtuustoryhmä ja luottamustoimihenkilöjoukko valmiina toimintaan. On ilo olla osa tätä vaikuttajaporukkaa.

Muukkonen apulaispormestariehdokkaana

Luottamushenkilövalinnat päätetään kaupunginvaltuustossa 23.elokuuta. Yhtiöiden, säätiöiden ja tiettyjen muiden luottamustoimipaikkojen jaosta päätetään myöhemmin.

Vasemmistoliitto esittää kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi Abdullahi Sultania. Kaupunginhallitukseen ovat ehdolla Jaakko Lindfors ja Mirka Muukkonen. Muukkonen on lisäksi puolueen apulaispormestariehdokas.