Antti Yrjönen

Erityisesti naisten ja tyttöjen henki on nyt vakavassa vaarassa Afganistanissa, kirjoitti vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Twitterissä.

– Afganistanin tilanne todella hälyttävä ja pysäyttävä, kirjoitti opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sunnuntai-iltana Twitterissä. Andersson kirjoitti aiheesta kuuden viestin ketjun, jossa hän ruoti sekä Afganistanin romahdusta että Suomen turvapaikkapolitiikkaa.

– Talebanin nousu on katastrofi ihmisoikeuksille, mutta erityisesti naisten ja tyttöjen henki on nyt vakavassa vaarassa.

Andersson jatkoi, että vuosia kestäneen kalliin sodan ja siviilien kärsimyksen jälkeen talebanit ovat takaisin vallassa.

– Vielä ei ehkä ole sen aika, mutta kansainvälisen yhteisön pitää vetää johtopäätökset tästä ja oppia tulevaisuutta varten, Andersson sanoi.

Li Anderssonin mukaan Afganistanin tilanne koskettaa laajasti Suomessa.

ILMOITUS

– Siellä on paikalla diplomaatteja, mutta myös monien sukulaisia, ystäviä, isiä ja äitejä. Suomesta on myös palautettu turvapaikkaa hakeneita ihmisiä Afganistaniin vielä tänä vuonna.

Andersson korosti, että johtopäätösten tekemiselle on tarvetta myös täällä.

Twitter-ketjunsa lopuksi Li Andersson näpäytti perussuomalaisten uutta puheenjohtajaa Riikka Purraa tämän turvapaikkapoliittisesta linjauksesta. Purra sanoi linjapuheessaan perussuomalaisten puoluekokouksessa, että hänen puolueensa tavoitteena on ”nolla turvapaikanhakijaa”.

– Itse ajattelen, että tällaiset päivät ovat meille kaikille tärkeä muistutus siitä, miksi oikeus hakea turvapaikkaa on olemassa, Andersson sanoi.

– Olemme edelleen erittäin kaukana sellaisesta maailmasta, jossa turvapaikoille ei ole enää tarvetta.