Lehtikuva/Markku Ulander

Edellisen kerran päivittäin ilmoitettujen koronavirustartuntojen ennätys rikottiin viime maaliskuussa.

Suomessa on raportoitu 872 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kyseessä on toistaiseksi suurin Suomessa raportoitu päivittäinen tartuntaluku.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 499 tartuntaa, mikä on 3 561 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3 938.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko Suomessa kahden viikon ajalta yli 135 sataatuhatta asukasta kohden. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli 71.

Suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (221), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (179) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (152). Luvut ovat pyöristettyjä.

Edellisen kerran yhtä suuria päivittäisiä tartuntalukuja raportoitiin tämän vuoden maaliskuussa, kun 14.3. kerrottiin 863 uudesta tartunnasta.

ILMOITUS

Koronatartuntoja tilastoidaan myös näytteenottopäivän mukaan. THL:n mukaan tällä tavalla tilastoitujen koronatartuntojen päivittäinen ennätys on maaliskuun puolivälissä, jolloin yhtenä näytteenottopäivänä otettiin 892 positiivista koronavirusnäytettä.

Tehohoidossa olevien määrä tuplaantui maanantaista

THL:n mukaan Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 95 ihmistä, joista tehohoidossa on 15.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut maanantaista kahdella ja tehohoidossa olevien määrä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä on siis kaksinkertaistunut maanantain jälkeen.

Suomessa koronarokotteen toisen annoksen on THL:n mukaan saanut nyt hieman yli 2 miljoonaa ihmistä, eli 36 prosenttia Suomen väestöstä.

Toisen annoksen saaneiden määrä nousi tiistaina raportoiduista luvusta noin 46 300:lla.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 3,69 miljoonaa ihmistä eli 66,4 prosenttia Suomen väestöstä.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi tiistaista yli 11 500:lla.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu nyt yhteensä 984.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.