Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Toimitusjohtaja vakuuttaa, että destialaisten työsuhteen edut säilyvät ennallaan.

Infra-alan palveluyritys Destia ilmoittaa järjestäytyvänsä työmarkkina-asioissa Rakennusteollisuuden alaiseen Infra ry:hyn. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on vastustanut siirtymää useilla lakoilla.

Siirtymä uuden työnantajaliiton piiriin tapahtuu vuodenvaihteessa. Tämän seurauksena työehtosopimukset muuttuvat Destiassa ensi vuoden alussa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Palvelualojen työnantajat Paltan ja JHL:n välistä sopimusta. Jatkossa Destian noudattaman infra-alan työehtosopimuksen sopijaosapuolia olisivat Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemen mukaan työnantajaliiton vaihdon keskeinen syy oli se, että yhtiö pystyy osallistumaan paremmin oman alansa kehittämiseen. Kiviniemen mukaan Destian ”peli” keskittyy tiiviisti rakentamiseen, kun nykyisen työantajan edustajan Paltan toiminnan fokus on enemmän palvelualalla.

– Tällä tavalla pystymme parhaiten turvaamaan destialaisten, koko Suomen rakennusalan ja myös Suomen kehityksen, Kiviniemi sanoi tiedotustilaisuudessa.

ILMOITUS

JHL: Vuosiansioista katoaa jopa yli tuhat euroa

JHL on vastustanut siirtymää lakoilla, joista viimeisin päättyy tänään puoliltaöin. Seuraavan lakon on ilmoitettu alkavan heti juhannusviikonlopun jälkeen maanantaina ja kestävän keskiviikkoon saakka.

JHL:n mukaan työehtosopimuksen vaihto leikkaisi työntekijöiden vuositienestejä jopa yli tuhannella eurolla. Destian mukaan aikomus ei ole heikentää henkilöstön työsuhteiden ehtoja.

– Työsuhteen edut tulevat säilymään ennallaan. Haluamme jatkossakin varmistaa sen, että työntekijöidemme ehdot ovat hyvät ja heillä on hyvä mahdollisuus tehdä työtään. Työehtosopimus ja paikallinen sopiminen varmistavat sen, Kiviniemi vakuutti.