Lehtikuva/Marja Airio

Infrayhtiö on siirtymässä huonompaan sopimukseen.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL järjestää infrayhtiö Destiassa uuden lakon juhannuksen jälkeen 28.–30. kesäkuuta. Lakko on kolmas. Syynä on se, että JHL:n mukaan Destia aikoo leikata työntekijöidensä tuloista tuhansia euroa vuodessa eikä suostu neuvotteleman työehdoista ammattiliiton kanssa.

Yhtiö kaavailee työehtosopimuksen vaihtoa. JHL:n mukaan esimerkiksi matkatyöstä maksettavat korvaukset tippuisivat miltei puoleen.

JHL vaatii Destialta kirjallista lupausta siitä, että työehdot turvataan vaikka yhtiö siirtyisikin toiseen työehtosopimukseen.

– Olen keskustellut Destian johdon kanssa yhtiön tilanteesta ja työehdoista. Vaikuttaa siltä, että yhtiö on erittäin haluton sopimaan yhtään mistään, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo tiedotteessa.

Työtaistelu Destiassa ja Oulun Energia Urakoinnissa alkaa maanantaina 28.6. kello 00.00 ja päättyy keskiviikkona 30.6. kello 24.00. Muiden liittojen työntekijät eivät tee lakonalaista työtä.

Lakon ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. Lisäksi lakosta on rajattu pois liikennevalojen ja sähköverkon vikapäivystys sekä Destia Railin työtehtävät.

JHL vaatii Destialta myös sitä, että JHL:n luottamusmiesjärjestelmä yhtiössä säilyy. Lisäksi Destian palveluksessa olevien sähkömiesten kohdalla pitää jatkossakin noudattaa Energia- ja ICT-alan työehtosopimusta.