Sääntömuutos liittyy Metsäteollisuuden ja Teknologiateollisuuden päätöksiin irtautua valtakunnallisista työehtosopimuksista.

Teollisuusliiton valtuusto hyväksyi maanantaina liiton ammattiosastojen sääntöihin muutoksen, joka estää ammattiosastoja tekemästä jäseniä koskevia yrityskohtaisia työehtosopimuksia. Ammattiosastot ja luottamusmiehet voivat kuitenkin jatkossakin tehdä Teollisuusliiton solmimien työehtosopimusten mukaisia paikallisia sopimuksia.

Sääntömuutos liittyy kahden työnantajaliiton, Metsäteollisuuden ja Teknologiateollisuuden päätöksiin irtautua valtakunnallisista työehtosopimuksista. Teollisuusliitto on työnantajajärjestöjen ilmoitusten jälkeen korostanut johdonmukaisesti sitä, että nimenomaan liitto tekee jatkossakin jäseniään koskevat työehtosopimukset.

Valtuuston päätöksessä korostetaan sitä, että tämä on ollut sääntöjen henki jo aikaisemminkin. Tehty päätös vain korostaa tätä.

– Nyt on pidettävä pää kylmänä. Vain kunnolliset ja sitovat sopimukset takaavat sen, että työntekijöiden asiat tulevat kunnolla hoidetuksi. Metsäpuolelta olemme kuulleet jo todella hurjia näkemyksiä työnantajilta, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi.