Lehtikuva/Vesa Moilanen

Henkilöstä järjestetään valtuustoryhmän sisäinen haku. Kaikki luottamuspaikat vahvistetaan valtuustoryhmän ja Helsingin vasemmiston piirin yhteiskokouksessa 15.7.

Helsingissä vaalivoiton saanut vasemmistoliitto saa ensi kertaa apulaispormestarin paikan. Asia ratkesi sunnuntaina päättyneissä valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa luottamuspaikoista. Seuraava kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari tulee vasemmistoliitosta.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja ja vasemmiston luottamuspaikkaneuvottelijana toiminut Veronika Honkasalo pitää tärkeänä, että tulevalla valtuustokaudella päästään korjaamaan koronakriisin jättämiä vaurioita alalla.

– Helsingillä on tässä iso vastuu. Helsinkiin on rakennettava vahva kulttuuri- ja taidealan jälleenrakennusohjelma.

– Helsinki elää ja kehittyy monipuolisesta ja rikkaasta kulttuuristaan. Kulttuurin ja taidekentän toimijat ovat koronakriisin aikana kärsineet kohtuuttomasti tilanteesta, kun elinkeino on pitkän aikaa käytännössä ollut suljettuna.

Toisen luottamuspaikkaneuvottelijan Mia Haglundin mukaan kulttuuri ja taide on itsearvoisesti tärkeää ja arvokasta. Tämän viestin on tultava tulevaisuudessa kuuluviin entistä voimakkaammin.

ILMOITUS

– Kaupungin tehtävä on tarjota mahdollisuuksia, tiloja ja alustoja Helsingin taiteilijoille ja moninaiselle joukolle kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoita. Näin voimme myös jatkossa iloita kaupunkimme moninaisesta kulttuuri- ja taidetarjonnasta sekä tukea taide- ja kulttuurialan ammattilaisten työtä.

Helsingin vasemmiston valtuustoryhmä järjestää valtuustoryhmän sisäisen haun apulaispormestarin paikasta. Kaikki luottamuspaikat vahvistetaan valtuustoryhmän ja Helsingin vasemmiston piirin yhteiskokouksessa 15.7.

Jos apulaispormestariksi nousee joku puolueen helsinkiläisistä kansanedustajista, eduskuntaan nousee varapaikalta Suldaan Said Ahmed.

Luottamuspaikkaneuvotteluissa jaettiin huutojärjestyksessä vaalien tuloksen pohjalta myös muita keskeisiä paikkoja vasemmistoliitolle. Kaupunginhallituksessa vasemmistoliitto jatkaa kahdella jäsenellä, samoin kaupunkiympäristön toimialan ja kasvatuksen ja koulutuksen ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialojen lautakunnissa.

Vasemmiston valtuustoryhmä järjestäytyy uudelleen elokuussa ja valitsee silloin uuden puheenjohtajistonsa alkavalle valtuustokaudelle. Henkilövalinnat luottamustehtäviin vahvistetaan kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2.8.2021.