Lehtikuva/Seppo Samuli

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus jatkui yön yli Helsingissä Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa. Elokapina kertoi eilen, että noin 120 mielenosoittajaa oli leiriytymässä paikalla yön yli.

Poliisi ei toistaiseksi puutu Elokapinan Mannerheimintiellä käynnissä olevan mielenosoituksen kulkuun, kertoo Helsingin poliisi.

– Poliisi on arvioinut, että tällä hetkellä mielenosoitus ei aiheuta kohtuutonta haittaa liikenteelle ja yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Poliisi seuraa ja arvioi tilannetta jatkuvasti, apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen sanoo tiedotteessa.

”Odotamme teitä täällä aamulla”.

Elokapina odottaa hallitukselta vastausta

Elokapina kertoi myöhään torstai-iltana, että mielenosoitusta on tarkoitus jatkaa kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin.

– Odotamme teitä täällä aamulla, Elokapina tviittasi illalla päätöksestään leiriytyä tielle.

ILMOITUS

Eilen alkanut mielenosoitus laittoi Mannerheimintien poikki Arkadiankadun kohdalta molempiin suuntiin. Elokapina kertoi tiedotteessaan, että mielenosoittajat päästävät hälytysajoneuvot tarvittaessa tiesulun läpi ja jättävät yön ajaksi yhden kaistan Mannerheimintietä vapaaksi niille.

– Vähimmillään mielenosoittajat edellyttävät, että hallitus ja kansanedustajat saapuvat keskustelemaan asiasta mielenosoittajien kanssa, ryhmän torstai-iltaisessa tiedotteessa kerrotaan.

Elokapinan mukaan perjantaina mielenosoitukseen on liittymässä vielä lisää ihmisiä.

Poliisi tviittasi illalla, että se valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen, jotta nämä eivät jää liikenteen alle. Tviiteissä todetaan, poliisi pitää mielenosoittajien ratkaisua erittäin huonona, sillä tilanne on kohtuuton liikenteelle ja leiriytyminen pimeälle tielle yöllä on vaarallista

Torstaina mielenosoituksen alkamisen jälkeen poliisista arvioitiin STT:lle, että noin 150–200 henkilöä oli Mannerheimintiellä ja sen laidalla Pikkuparlamentin kohdalla.

Uusia reittejä

Raitiovaunuliikennettä siirrettiin torstaina poikkeusreitille mielenosoituksen alettua. HSL:n Tolmusen mukaan raitiovaunulinjoja 3, 4 ja 10 koskevat poikkeusreitit ovat voimassa ainakin kello 13 asti perjantaina, eli vuorokauden mielenosoituksen alkamisesta.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että yöllä tilanne on ollut vakaa ja mielenosoittajat ovat pysyneet samalla paikalla. Tilannekeskuksen mukaan poliisi on lähinnä ohjannut liikennettä, jota ei yöaikaan ollut merkittävästi.