Kansan Uutisten torstainen kuntavaalivaalipaneeli on nyt kuunneltavissa podcastina.

On lähiöiden aika! Kun muut puhuvat keskustoista ja lentokentistä, Kansan Uutiset puhuu kaupunkien tärkeimmästä asiasta: lähiöstä. Eriarvoistuminen eli segregaatio on kasvanut kaupunginosien välillä. Miten eriarvoistumista torjutaan, miten koko kaupunki pidetään kehityksessä mukana ja miten estetään se, ettei koronakriisi syvennä eroja kaupungissa.

KU:n lähiövaalipaneelissa lähiöistä puhuvat vasemmistoliiton pormestariehdokas Paavo Arhinmäki, vihreiden kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen, SDP:n kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti sekä kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Jenni Pajunen.

Samat valtuutetut pohtivat segregaatiota ja sen torjumista KU:n helmikuussa julkaistussa jutussa.

– Metrolla voi ajaa Suomen päästä päähän, kun katsotaan sosiaalisia etäisyyksiä eikä pelkästään maantieteellisiä. Se on alkanut kiehtoa minua vuosi vuodelta enemmän.

– Jos katsomme postinumeroalueittain koulutus- ja tulorakennetta, Helsingistä löytyy alueita, jotka vastaavat Pohjois-Suomen syrjäisiä seutuja. Mahdollisuuksien rakenteet ovat hyvin alueellistuneet, hän jatkaa, kuvasi jutussa Helsingin yliopiston apulaisprofessori Venla Bernelius.

Riittääkö koulujen positiivinen erityiskohtelu, sekoittava asuntopolitiikka ja palveluista huolehtiminen pysäyttämään eriytymiskehityksen? Vastaus tähän ja moneen muuhun kuullaan suuressa lähiövaalitentissä.

Voit kuunnella keskustelun alta tai tämän linkin kautta.