Lehtikuva/Emmi Korhonen

EU:n elpymispakettia vastaan äänestämisestä varoitus kahdelle keskustan kansanedustajalle.

Keskustan eduskuntaryhmä on antanut kansanedustaja Hannu Hoskoselle ja kansanedustaja Tuomas Kettuselle varoitukset. Eduskuntaryhmä päätti varoituksista kokouksessaan tänä aamuna.

Hoskonen ja Kettunen äänestivät vastaan, kun eduskunnassa äänestettiin eilen EU:n elpymispaketista. Muut hallituspuolue keskustan kansanedustajista äänestivät puolesta.

Eduskuntaryhmä päätti myös, ettei Hoskonen jatka eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana.

Keskustan eduskuntaryhmä perustelee päätöstään varoituksista sillä, että Hoskonen ja Kettunen rikkoivat ryhmän sääntöjä.

Eduskunta hyväksyi EU:n elpymispaketin äänin 134–57. Hoskosta ja Kettusta lukuun ottamatta kaikki äänestykseen osallistuneet hallituspuolueiden edustajat äänestivät paketin hyväksymisen puolesta.

ILMOITUS

Kaikki perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ja kymmenen kokoomuksen kansanedustajaa äänesti EU:n elpymispakettia vastaan. Lisäksi pakettia vastaan äänestivät myös Liike Nytin Harry Harkimo ja oman eduskuntaryhmänsä muodostava Ano Turtiainen.

Puhuttiin jopa potkuista Hoskoselle

Iltalehti

Hoskonen muun muassa äänesti muusta ryhmästä poiketen vastaan, kun eduskunta ennen joulua äänesti ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) luottamuksesta.

Kettunen on aiemmin äänestänyt eduskuntaryhmän mukaisesti.