Lehtikuva/Emmi Korhonen

Perustuslakivaliokunnan lausunnon vuoksi paketti piti hyväksyä kahden kolmasosan enemmistöllä.

Eduskunta hyväksyi tiistaina EU:n elpymispaketin kahden kolmasosan määräenemmistöllä. Asia ratkesi lopulta äänin 134–57. Tyhjiä oli kaksi ja poissa kuusi kansanedustajaa.

Äänestyksessä kokoomuksen eduskuntaryhmä repeytyi odotetusti kahtia. Kokoomusjohto oli antanut ryhmälle vapaat kädet äänestää paketista, kun sen alkuperäinen päätös tyhjän äänestämisestä joutui naurunalaiseksi. Lopulta kokoomuksen edustajista selvä enemmistö, eli 26 kansanedustajaa, äänesti paketin puolesta. Kymmenen kokoomuslaista äänesti vastaan ja vain kaksi tyhjää.

Vasemmistoliiton riveistä kaikki äänestykseen osallistuneet kaksitoista kansanedustajaa äänestivät hyväksymisen puolesta. Poissa äänestyksestä olivat Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Johannes Yrttiaho.

Paketin hyväksymisen myötä Suomi on nyt hyväksynyt paitsi elpymispaketin myös EU:n seitsemän vuoden budjetin.

Lue lisää: 11 kysymystä EU:sta Eurooppa-tutkija Timo Miettiselle – Yksi elvytyspaketin olennainen asia on lähes täysin hukassa keskustelussa, hän sanoo

Hallituspuolueet keksivät keinon estää perussuomalaisten yritys – Arhinmäki: Perussuomalaiset pelasivat vakavalla asialla, mutta uho päättyi mahalaskuun