Lehtikuva/Emmi Korhonen

Kokoomus on nyt vihreiden edellä reilun prosenttiyksikön verran.

Kokoomus on siirtynyt johtoon taistelussa Helsingin suurimman puolueen paikasta, kertoo Helsingin Uutisten tänään julkaisema mielipidemittaus . Tietoykkösen mittauksessa kokoomuksen kannatus on 23,4 prosenttia ja vihreiden 22,2.

Poliittiset voimasuhteet ovat nyt Helsingissä kovassa liikkeessä, sillä Uuden Suomen kyselyssä maaliskuun lopussa Helsingin kahden suurimman puolueen järjestys oli päinvastainen ja muidenkin puolueiden järjestys on vaihtunut.

Merkittävin on SDP:n kannatuksen lasku. Maaliskuussa se oli 15,9 prosenttia, nyt 12,8.

SDP oli maaliskuun gallupissa Helsingin kolmanneksi suurin, nyt vasta viides. Sen edelle ovat nousseet perussuomalaiset ja vasemmistoliitto.

Vasemmistoliitto sai HU:n mittauksessa 13,2 prosentin kannatuksen, joka toteutuessaan tarkoittaisi tasan kahden prosenttiyksikön vaalivoittoa. Maaliskuun gallupissa vasemmistoliiton kannatus oli 13,8 prosenttia.

ILMOITUS

Perussuomalaiset oli Uuden Suomen gallupissa vielä vasemmistoliiton takana 10,7 prosentilla, mutta nyt sen edellä 13,4 prosentilla.

Viime vaaleihin verrattuna kokoomuksen kannatus Helsingissä on noin viiden ja vihreiden kahden prosenttiyksikön laskussa. SDP:llä alamäkeä on prosenttiyksikön verran.

Suurimmaksi vaalivoittajaksi on nousemassa kannatuksensa kaksinkertaistanut perussuomalaiset ja toiseksi suurimmaksi vasemmistoliitto.