Vesa Tyni

JHL on tyytyväinen siihen, että hallitus pääsi sopuun lähivuosien rahankäytöstä ja pystyy jatkamaan työtään.

JHL:sta korostetaan, että sote-uudistus pitää saada pikaisesti liikkeelle, vaikka koronatilanne työllistää hallitusta jatkossakin.

– Seuraavaksi päättäjien pitää jatkaa sitkeää työtä, jotta sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus saadaan vihdoin valmiiksi, Julkisten ja hyvinvointialojen liito JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa.

– Päävastuu palveluista pitää säilyttää julkisella sektorilla. Muut toimijat voivat tarvittaessa täydentää palveluita. Uudistus pitää saada vihdoin maaliin, koska Suomen väestö vanhenee vauhdilla ja palvelujen tarve vain kasvaa tulevaisuudessa.

JHL:n puheenjohtaja muistuttaa, että julkiset palvelut ja kansalaisten tunnollisuus koronatoimissa ovat pitäneet Suomen koronatilanteen hyvänä esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Palvelut pysyvät kunnossa vain, jos niihin annetaan riittävästi rahaa.

Niemi-Laine muistuttaa, että suomalaiset pitävät julkisia palveluita suuressa arvossa. Niistä ollaan myös valmiita maksamaan. JHL:n tuore barometri paljastaa, että yli neljä viidestä suomalaisesta (83 prosenttia) on sitä mieltä, että palvelut on kustannettava veroilla.

– Päättäjien kannattaa muistaa, että ihmiset ovat ennemmin valmiita korottamaan veroja kuin leikkaamaan palveluista, Niemi-Laine summaa barometrin tuloksia.