Antti Yrjönen

– Jos tämä päätös saa lainvoiman, on se osoitus siitä, että lakiin merimetsojen suojelusta on puututtava.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski on pettynyt Turun hallinto-oikeuden tänään perjantaina tekemään päätökseen, jolla Rauman kaupungin ja sataman valitus ELY-keskuksen päätöksestä kieltää sataman laajennuksen rakentaminen hylättiin.

– Haitaksi asti lisääntynyt ja selvästi elinvoimainen laji menee työpaikkojen ja alueelle tärkeän satamatoiminnan kehittämisen edelle. En olisi uskonut tätä näkeväni, sanoo Myllykoski.

Kyseessä on Rauman sataman suunnitelma laajentaa toimintaansa läheisille luodoille. Rakennuslupa hankkeelle hylättiin sen valmistelun aikana alueella pesimään alkaneiden harmaahaikaroiden ja merimetsojen takia. Molemmat lajit ovat elinvoimaisia, mutta laissa rauhoitettuja. Rauman kaupunki ja satama valittivat päätöksestä, mutta nyt hallinto-oikeus hylkäsi valituksen.

– Ymmärrän, että päätökset tehdään lain mukaan ja sillä selvä. Jos tämä päätös saa lainvoiman, on se osoitus siitä, että lakiin merimetsojen suojelusta on puututtava. En voi uskoa, että elinvoimainen laji seisoo tällä tavoin satamatoiminnan kehittämisen tiellä, ihmettelee Myllykoski.

Hallinto-oikeuden päätös syntyi äänestyksellä. Päätökseen voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta. Rauman kaupunki ja satama ovat ilmoittaneet hakevansa valituslupaa.