Lehtikuva/Markku Ulander

Suomessa 419 uutta koronatartuntaa ja kaksi uutta koronakuolemaa.

Uusien koronavirustartuntojen määrä on vähentynyt edelleen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi tänään, että Suomessa on todettu 419 uutta koronatartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 6 813, mikä on 2 676 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueilla. Husin alueella ilmaantuvuusluku on 235 ja Itä-Savossa 193. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 päivän ajalta.

2 676 tartuntaa vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Husin alueella koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa, kun verrataan viimeistä kahta viikkoa edeltävään kahden viikon jaksoon. Sen sijaan Itä-Savossa koronan ilmaantuvuus on yli viisinkertaistunut vastaavassa kahden viikon jaksojen vertailussa.

Vähäisintä koronan ilmaantuvuus on tällä hetkellä Lapin ja Kainuun sairaanhoitopiireissä. Lapissa ilmaantuvuusluku on yhdeksän ja Kainuussa 11.

ILMOITUS

Sairaalahoidossa nyt 224 ihmistä

THL:n mukaan Suomessa on raportoitu kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Covid-19-tautiin liittyviä kuolemia on tähän mennessä raportoitu yhteensä 868.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 224 ihmistä eli 11 vähemmän kuin eilen. Sairaalahoidossa olevien määrä on laskussa myös hieman pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna, sillä maaliskuun loppupuolella sairaalahoidossa oli useana päivänä yli 300 koronapotilasta.

Sairaalahoidossa olevista teho-osastoilla on nyt 41 ihmistä eli yksi vähemmän kuin eilen. Maaliskuun loppupuolella tehohoidossa oli välillä jopa yli 60 ihmistä.

Lähes joka viides saanut ensimmäisen rokoteannoksen

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 1 063 141 ihmistä, kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on kasvanut eilisestä lähes 38 000 rokotetulla.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut Suomessa 92 879 ihmistä.

Rokotuskattavuus on nyt ensimmäisen annoksen osalta 19,1 prosenttia. Toisen annoksen osalta se on 1,7 prosenttia.