Vasemmiston mielestä rikas Turku yhtä aikaa säästää palveluistaan ja tuhlaa turhuuksiin.

Turun Vasemmistoliitto ihmettelee Turun kaupungin säästötoimia tilanteessa, jossa kaupunki teki vuoden 2020 tilinpäätöksessään ylijäämää yli 10 miljoonaa euroa ja lisäksi 36 miljoonaa euroa yhtiöidensä osalta. Vasemmisto toteaa, että ylijäämän pääosin nämä johtuivat hallituksen kunnille jakamista korona-avustuksista eikä turkulaisesta porvaripolitiikasta.

– Kokoomuksen vanavedessä monet muutkin puolueet valittavat vuosi vuoden jälkeen, kuinka köyhä Turku on ja kuinka paljon sen pitäisi tehostaa palvelujaan ja karsia niitä, vasemmisto toteaa torstaina antamassaan kannanotossa.

– Esimerkiksi viimeisimmässä, vuoden 2021 budjetissa leikattiin noin viisi miljoonaa euroa koulutusmenoista eikä myöskään palvelualoille tehty niiden vaatimia tarpeellisia parannuksia ja rahoituslisäyksiä.

Ei niin välttämättömiä investointeja

Vasemmisto paheksuu sitä, että samaan aikaan Turku on kuitenkin lisännyt voimakkaasti investointimenojaan ja saavuttanut maassa kyseenalaista mainetta muun muassa Funikulaarin, Logomon sillan ja Kaupunginteatterin jatkuvilla rakennusbudjetit ylittävillä menoilla.

Se muistuttaa siitä, että nykyiset valtapuolueet ovat sitoutuneet myös 30 miljoonalla eurolla Ratapihan elämyskeskuksen rahoittamiseen ja 26 miljoonalla eurolla Teknologiakeskuksen osakkeiden ostoon.

ILMOITUS

– Eikö olisi paikallaan jarruttaa turhia investointeja ja perua etenkin vähäosaisia turkulaisia purevat kipeät leikkaukset ja kiristykset?, Turun Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Risto Rinne kysyy.

– Nyt, koronan pahimmassa kurimuksessa ja sen tulevassa jälkihoidossa on taattava kaupunkilaisille riittävät hyvinvointipalvelut. On pidettävä kaikista huolta ja taattava kaikille mahdollisuudet hyvään ja onnelliseen elämään”.

Vasemmisto huomauttaa lisäksi siitä, että Turku on myös maksanut velkojaan pois ja tähän kaikkeen kaupungilla on näiden valtapuolueiden näkemyksen mukaan riittänyt hyvin rahoja ja poliittista tahtoa.