Lehtikuva/Martti Kainulainen

VR on ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut Kouvolassa.

Kouvolassa konduktöörien mielenilmaisu vaikuttaa perjantaina rautatieliikenteeseen.

VR:n mukaan joitakin perumisia on esimerkiksi Imatran ja Helsingin sekä Helsingin ja Joensuun välisissä vuoroissa.

Mielenilmauksen takia on lisäksi peruttu kaikki taajamajunat Kouvolan ja Lahden sekä Kouvolan ja Kotkan sataman välillä. VR:n mukaan osa perutuista yhteyksistä korvataan busseilla. Lisäksi matkustajia ohjataan toisiin junavuoroihin.

Yle

Helsinkiin töihin

Kouvolan Sanomat kertoo myös, että alueen taajamajunat operoidaan tällä hetkellä Kouvolan työpisteen kautta, mutta jatkossa ne olisivat osa VR:n lähiliikenneyksikköä, jota operoidaan Helsingistä. VR:stä kerrotaan lehdelle, että yt-neuvottelujen taustalla on muun muassa tämän hetken vähäinen taajamajunaliikenne Kouvolasta Lahteen ja Kotkaan.

Konduktöörien pelko on, että siirto toiseen organisaatioon tarkoittaisi monen kohdalla käytännössä töiden loppumista. Työmatkat pitenisivät. Työntekijäpuoli arvioi, että jatkossa työvuorot alkaisivat ja päättyisivät Riihimäelle tai Helsinkiin, kun nyt on lähdetty Kouvolasta ja palattu sinne.

ILMOITUS

Kaikille muita töitä

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilän mukaan kaikille olisi mahdollista tarjota työtä muualla konsernissa, lehti kirjoittaa. Tyynilä näkee, että suurin osa työllistyisi Helsinkiin.

JHL:n Raideammattilaisten osasto 72:n puheenjohtaja Tuomas Seppänen kertoo Kouvolan Sanomille, että työntekijät eivät olleet odottaneet yhtä radikaaleja toimenpiteitä. Seppänen ei usko, että suuri joukko lähtisi Kouvolasta Helsinkiin töihin. Syiksi kerrotaan etäisyys ja kulkuyhteydet.

Yt-neuvottelujen on määrä alkaa ensi viikolla.