Lehtikuva/Markku Ulander

HS:n lähteiden mukaan toimista on tarkoitus päättää erillislailla, joka koskisi ensi vaiheessa pääkaupunkiseutua ja Turun aluetta.

Hallitus järjestää tuoreimman koronaneuvottelunsa Helsingin Säätytalossa maanantaina kello 12 alkaen.

Valtioneuvoston kanslian mukaan hallitus käsittelee ajankohtaista koronatilannetta ja sitä koskevia toimia.

Helsingin Sanomat kertoi eilen omien tietojensa pohjalta, että hallitus aikoo esittää alkuviikosta erillislakia liikkumisrajoitusten ja maskipakon säätämiseksi. Lehden mukaan lakiesitys asiasta on tarkoitus antaa eduskuntaan huomenna tiistaina.

Lehden lähteiden mukaan erillislaki koskisi ensi vaiheessa pääkaupunkiseutua ja Turun seutua, joissa epidemia on pahin. Neuvotteluja olisi HS:n mukaan pohjustettu eri ministeriöiden kansliapäälliköiden kokoontumisessa sunnuntaina.

Aikaisemmin erityisesti vasemmistoliitto, RKP ja vihreät ovat kertoneet suhtautuvansa kriittisesti liikkumisrajoituksiin. Myös suuret hallituspuolueet SDP ja keskusta ovat pitäneet niitä viimesijaisina toimina epidemian hillitsemiseksi.

– Tietysti toivomme, että tämä tauti saadaan pidettyä kurissa näillä toimenpiteillä ja nykyiset toimenpiteet tepsivät, mutta mikäli tilanne pahenee, tässä vaiheessa mitään vaihtoehtoa ei voi sulkea pois, pääministeripuolue SDP:n eduskuntaryhmää johtava Antti Lindtman sanoi STT:lle runsas viikko sitten.