Stefan Bremer

Kansan Uutisten kirjapiirissä lauantaina 20.3. klo 14 keskustellaan Eino Santasen kirjasta Rakas kapitalismi pilkku (Teos, 2020).

Keskustelemassa kirjailijan kanssa on Nuoren Voiman päätoimittaja, kirjallisuuskriitikko Vesa Rantama. Keskustelun vetää kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Rakas kapitalismi pilkku -teoksen musta satiiri pyllistää psykologisoivalle kerronnalle ja ”uskottavuudelle”, Ville Ropponen toteaa Kansan Uutisten kritiikissä. ”Hirtehishuumori kannattaa teoksen äkeää tendenssiä, joka vähemmän taitavan kirjoittajan käsissä tuntuisi alleviivaavalta”, hän jatkaa.

Helsingin Sanomien kriitikko Arttu Seppäsen mukaan Eino Santasen proosadebyytti on kuin performanssi, jossa kokeelliset novellit murenevat talousjärjestelmän uskottavuuden lailla.

”Santanen vaikuttaa proosataiteen kuistille soluttautuneelta pihatontulta. Aluksi niin viattoman oloinen velmu, mutta taskut täynnä kaikenlaisia paukkuja ja pamauksia. Lopulta kepposteleva tonttu paljastaa valeasunsa ja potkii eteiseen niin paljon kuraa kuin ehtii ja kaasuttaa tonttumopollaan pois niin, että kura lentää eteistäkin pidemmälle. Kyllä tällaiselle kaasuttelulle kotimaisen proosan kentällä tilaa on”, Seppänen lupaa.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua